Skip to main content

Organisatiecommissie

Roel Custers en Nienke van Egmond zijn beiden werkzaam op de Mobility Clinic Knie van het UMC Utrecht. Zij behandelen jonge patiënten (<65 jaar) met complexe knieproblemen of complexe patiënten met (eenvoudige) knieproblemen. De speciale expertise ligt in kraakbeenproblematiek en vroege gonartrose, welk in een multidisciplinair team wordt behandeld. Ook worden worden veel patiënten gezien met complexe sportletsels en patiënten die vanwege complexe klachten elders uitbehandeld zijn. Het UMC Utrecht is een NFU expertise centrum voor osteochondritis dissecans en een NOV expertisecentrum voor kraakbeenletsel.

https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Mobility-Clinic/Knie

Roel Custers

Orthopedisch Chirurg UMC Utrecht

Roel Custers is opgeleid tot orthopedisch chirurg in de regio Utrecht (UMCUtrecht, Diakonessenhuis en St Antonius ZKH). Hij is in 2010 gepromoveerd (prof Saris, prof Verbout en prof Dhert) op de behandeling van kraakbeenletsel in de knie (metal implants in treatment of cartilage defects). Hij heeft in 2014 een knie fellowship in het UMC Utrecht gedaan en is sinds 5 jaar vast staflid van de afdeling orthopedie.

Nienke van Egmond

Fellow Orthopedie UMC Utrecht

Nienke van Egmond is opgeleid tot orthopedisch chirurg in de regio Nijmegen (Radboudumc, St Maartenskliniek en Rijnstate Arnhem). Sinds 2018 is zij werkzaam in het UMC Utrecht als fellow kniechirurgie. Kniechirurgie heeft altijd haar interesse gehad, met name de gewrichtsparende behandelingen van de knie. Zij is in 2018 gepromoveerd op dit gebied (“Joint preservation of unicompartmental knee osteoarthritis”)

Op de hoogte blijven?